Am inteles ca pe la nemti sunt niste linguri "Jorg bliker" care dau rezultate bune la somn , le-ati testat careva?
Mai e ceva, de ce trebuie neaparat sa fie grele ? aceleasi modele cu aceeasi marime in variante mai usoare nu merg oare? Sau tine de undele de presiune pe care le creeaza prin apa iar lingurile grele dau iluzia unei prazi mari?
Blinker-Jörg este unul din cei mai buni blinkerasi la somn din Germania. A ajuns cu multi ani in urma deja sa-si confectioneze singur blinkerele, pt ca asa grele nu prea gasea in comert.
La inceput pescuia cu o lanseta de 400 grame greutate, mulineta de 600 de grame, si blinkerele de ca. 100 de grame

Intradevar, sunt f frumoase si prinzatoare. Eu mi le pastrez de 2 ani in folie

pt ca am pierdut intr-o seara la 3 aruncaturi 2 linguri. Si nu-s deloc ieftine!
Cat despre jocul care trebuie imprimat lingurii : cum iti trece prin cap. Am prins si aducand drept, si jucata ca un jig asa ca nu am stabilit o regula de atatia ani
"Da de unde, Tudor, fiecare lingura trebuie altfel condusa pt a avea succes cu ea, exact ca si cu wobblerele..." ar spune 95% din pescari. Iar cei ce se pricep, asa ca Blinker-Jörg, care prinde anual peste 100 de somni la lingure, ar spune asa: "Cum conduci lingura este egal, important este sa nu te agheti de grund. Sa o recuperezi atit de repede cit sa n-o pierzi. Somnii care rapesc sunt de 10 ori mai rapizi decit viteza ta de recuperare..." Si-ntradevar, am vazut pe video filmat live cum recupera ca un nebun sa nu aghete in pietre: statea in apa de 70 cm si blinkerea in apa de 2 metri, sub o cascada pe un riu din sudul Frantei. Parca m-am vazut sub barajul de la Babiciu... Arunca in virtejuri, in umbra curentului si recupera f repede... ZBAANNNNG! => 2,30 metri, care mai intii l-a aruncat in genunchi iar apoi a stat linga el la pozat!
Blinker-Jörg spune: "Nu conteaza greutatea lingurei sau cum o conduci, ci sa ajungi in locurile unde stau somnii, cu echipament hard-core. Si cel mai important, sa fi cit mai mult pe apa..."
La weekend fac niste poze la blinkerele ce le am de la el si le postez