Varianta 2b:
Aceasta este varianta mea preferata, pt ca aici, ca si la pescuitul la crapi, somnul se intzeapa singur din rapitura. Aceasta varianta este si recomandata daca pescuim la o distanta mai mare de 40 de metri, unde contra de pe mal ajunge greu in virful carligului. Aici, la aceasta varianta, somnul rapeste si inhaleaza momeala, iar din rapitura, rupe monofilu-de-rupere de 8 - 10 kg tractziune, intzepinduse singur. Bine-nteles ca o contra din lanseta este si aici obligatorie.
Cum fac eu legatura? Ori fac o bucla pe firul principal, bucla pe care o stim de mai sus, de la axul plutei sau stoperul de lemn, ori trec firul principal de 2x peste degete. Prin aceasta bucla introduc monofilu-de-rupere si trec celalalt capat prin șlop.
Tensionand acuma lanseta, firul principal face o legatura fixa cu monofilu-de-rupere.
Atentie mare insa, in acest caz, monofilu-de-rupere sa fie intotdeauna mai lung decit distanta pina la pluta! Pestisorul-momeala inoata in cercuri si rasuceste bucatica de fir pina la legatura.
Acuma asteptam trasatura...

...
La aceasta metoda, lanseta tensionata pina acuma se deztensioneaza si lanseta ramane linistita in stativ. Lanseta se ia in mana, se recupereaza repede si cind avem contact cu pestele dam contra puternic.
Dezavantajul la aceasta varianta este ca, putem usor trece cu vederea o trasatura!
La variantele 1 si 2a, acolo varful lansetei se indoaie repetat, semnalizand trasatura.

S-a intzeles pe deplin ce am scris pana acuma? Daca da, atunci sunt

Daca nu, atunci sunt

daca intrebatzi unde sunt nelamuriri...