Ieri, o zi splendida cu mult Soare si 20°, fara "strop" de vant.
Am iesit cu Marko pe la orele 13 la o partida de cloncanit... de fapt voiam mai degraba sa bagam o partida la stationar, dar nu am reusit din timp sa organizam pescutzii doritzi, babusti sau bibani de 20-30 de cm. Marko e un nou cunoscut, din zona, tot pescar de somn.
Am iesit cu rame si 5 carasei de 10 cm, dintre care 2 erau rosii foc

Printre ei se afla si un bibi, de vreo 15 cm, optimal pt clonc. Eu am pus bibi, Marco carasel. Am cautat, am cautat, am cautat...

...apa putin puscata cu 14,4° parca nu avea deloc peste.
Ajunsi intr-un loc cu curenti puternici, unde abia ne-am ancorat, am vrut sa incercam 3 aruncaturi la avat, pe langa mal. Si la a 3-a lansare, hatz... intra un avat frumusel.
Marko se grabeste sa-l ia cu mana din apa, si pana sa termin de spus "
...ai grija la ancorele voblerului ca avatzii-s tare zbataiosi...", urla Marko prin barca si vad avatul ca-i atarna de deget. Secunda urmatoare "urla" si avatul, se zbate si se desprinde. Din instinct Marko intinde mana sa-l prinda si se mai intzeapa odata in ancora ramasa
De data asta la baza degetului mic si ii trece ancoritza prin. Nu a mai ajutat decit patentul. Ne-am grabit sa-l eliberam (pe Marko) si am uitat sa facem poze cu voblerul infipt in mana. Cealalta ancora s-a rupt din vobler si a ramas in gura avatului (se vede si in poza):
Propunandu-ne doar 3 lansari, am plecat dupa accident de la locul cu avati in cautarea somnului, hotarand sa ne intoarcem pe inserate.
Dupa inca 1 ora de cautari, iaca si rasplata... la apa de 12 m un somn frumos urca in viteza pe langa momeala lui Marko (11 m), trece de momeala mea la (la 7 m) si se opreste la 4 metri sub barca. Inima mi sa urcat si ea la fel de brusc si imi batea acuma-n gat. Ridic montura la el, el pleaca in jos. Mai dau 2 cloncuri Ebro3, si se intoarce direct la momeala. Trage finutz...si varful lansetei o ia in jos. Indoita bine, dau contra si il simt. Il simt ca pe unul "sanatos", dar in urmatoarea clipa - dus a fost.
Ne-am intors apoi la locul cu avati, si am incercat din nou... in afara de niste plescaituri anemice cu flescaiala "flooop" nu a mai fost nimica.
Speram ca urmatoarea iesire sa fie cu rezultate mai multe decit o captura de avat si una de Marko!