robert,
nimeni nu are nimic cu tine si implicit nici eu.
prin postarea mea am tinut sa precizez ca multa lume face referiri "gresite" cand intr-o discutie se vorbeste de un peste
crede-ma ca am intalnit nenumarate cazuri in care foarte multi pescari imi vorbeau de clenii sau avatii prinsi de ei in diverse locatii, dar cand am vazut poze sau am mers cu ei la pescuit si am remarcat la ce se raportau ei in discutiile noastre.............mai mare jena.
toti am prins si vom prinde pesti mici (din pacate din ce in ce mai mici), dar cred ca toti tindem catre capturi capitale si visam la ele.
ca sa intelegi mai bine, de exemplu, intr-o discutie intre mine si Zoran despre somni, eu ma voi raporta tot timpul la marimea de somn prinsa de mine si Zoran la cei prinsi de el, dar somnii mei pe langa ai lui sunt la grupa pregatitoare (inca nu am reusit sa trec de 2 cifre

)
Apropo si de dimensiunea minima legala, avatul creste pana la 50 de cm,
rareori pana la 60-80 cm, dimensiunea legala de la care se pot pastra
este de 30 cm, chiar daca nu am considerat asa pana acum, daca tot se
discuta atat, atunci sa respectam legea!
te pot asigura ca avatul creste cat se poate de frecvent la dimensiunea de 60-80cm, iar dimensiunea legala de pastrare, personal, mi se pare o tampenie.
ca sa nu mai amintesc faptul ca nici pana acuma nu s-a stabilit in mod unitar modul de masurare al pestilor.
legea spune ca se masoara pana la baza cozii, iar concursurile accepta masurarea pana la varful cozii si crede-ma ca diferenta este semnificativa.
asadar, rugamintea este sa incerci sa filtrezi mai bine ceea ce se spune si se afirma pe forumuri, nu toate lucrurile sunt spuse cu substrat si cu intentii ascunse