Cum zilele trecute am reusit sa cumpar motor pentru barca mea, am facut o iesire la clonc pe un baraj de pe Olt. Mai incercasem de vreo 2 ori fara motor dar am parcurs distante scurte si rezultatele au fost foarte slabe, ultima data fiind surprins de o furtuna puternica fiind nevoit sa vaslesc 2h pentru a iesi la mal si inca ma resimt dupa aventura aia. Cum spuneam mai incercasem de cateva ori acel baraj si de ridicat se ridicau cativa somni dar nu puneau gura pe momeala. La prima iesire cu motor pe barca am constatat faptul ca eu pana atunci bateam cloncul pe invers si scoteam niste sunete slabe cu toate ca urmarisem clipurile lui Zoran pe youtube cu descrierea cloncurilor.
Am inceput pescuitul la rasarit si imediat am vazut ca varful lansetei se curbeaza brusc, dau intepatura si simt ca in capatul firului este ceva mare. Bucuros nevoie mare, trag spre suprafata si reusesc sa dau in barca o setca abandonata plina de scoici. pana la ora 09 activitate slaba apoi a inceput sarabanda. 3 somnici de 3-4kg au tras in interval de 15 minute cam pe aceiasi zona. pana seara perioadele de acalmie au alternat cu perioadele de activitate in total reusind sa prind 9 somni de diferite marimi, cel mai mare undeva la 10-12 kg, cateva rateuri pe trasatura si alti catva pesti cares-au desfacut in drill. Am facut 2 poze si 2 filmari de cateva secunde sa am dovada acasa la nevasta si ar fi iesit niste cadre frumoase daca nu eram singur in barca dar am preferat sa renunt la poze astfel sa profit de ora magica cand mancau pestii.
Dupa 3 zile am mer in acelasi loc si de data asta media capturilor a fost mai mica, unul singur ajungand pe la 7kg. Cu ocazia asta am constatat ca pe unii ii poti alerga cu montura cu succes iar pe altii ii poti speria.
Acum abia astept urmatoarea iesire care va fi impreuna cu un prieten si cu siguranta voi rupe cateva secunde si pentru ceva mai multe poze.