Sa mai reanimam discutiile , da, se prinde avat noaptea si cand zic noaptea nu ma refer la 30-60 min. dupa lasarea intunericului , atunci cred ca toata lumea a prins , ma refer pe la 2-3 noaptea . Am prins pe diverse voblere , cam tot cu cele cu care prind si ziua , mai putin Thrill , de fapt cam de cand insereaza scot Thrill-ul din actiune , foarte bine am prins pe poppere , in special pe cel de la Salmo , prin septembrie am luat si pe Skiter -ul de la Rapala cel de 9 , foarte bun voblerul , am mai prins bine pe Cozma , dau foarte mult la Cozma , pacat ca nu prea se mai gasesc din cele bune . Interesant ca am prins si mai in profunzime si la suprafata , dand dupa salau in pelicula , aveam surpriza sa-mi intre si cate un avat si nu mic , era chiar revigorant , mulinand f.f.foarte incet dupa salau te cam ia somnul la un moment dat . Din ce am observat , nopti calme , fara vant deloc , aproape inabusitoare , apa la fel calda spre foarte calda , cam astea ar fi conditiile cand am prins noaptea .
Buna ideea cu re-adusul in discutie … mai ales ca de atunci lucrurile s-au schimbat radical, cel putin pentru mine.
Intr-un anumit loc de pescuit (unde stiu sigur ca avatii sunt prezenti pe tot parcursul anului) cu cat este mai cald afara cu atat devine mai imposibila capturarea lor. De nu am dat dupa avat pe acolo (inclusiv Mane81) pe timp de zi de mi-au picat mainile cu toate minunile posibile ce le aveam in trusa si rareori ciupeam cate unul sau aveam parte de o lovitura.
Situatia s-a schimbat drastic cand la un moment dat ne-a prins noaptea pe acolo (de regula noaptea suntem prin alte locuri) si nu mica a fost surpriza sa avem parte de O GRAMADA de atacuri de avati pe naluci clasice de avat de 7-9cm pana la X-Rap-uri Jointed de 13 (cu care Mane a si prins de altfel). Am prins avati destui pe bezna totala dar si mai multi au fost cei scapati pe traseu iar rateurile avute cred ca sunt de minim 7-8 ori mai multe decat capturile. Probabil bazandu-se mult pe vaz, atunci cand e intuneric dau foarte foarte des pe langa naluca. Daca as fi numarat cred ca aveam minim 7-8 rateuri pana unul ramanea prins, iar din aia prinsi destul de multi scapau pe drum. Cred ca am avut si 20 de rateuri consecutive.
De altfel, am observat ca la o recuperare liniara loviturile erau mult mai rare decat la alte “ghidusii” facute pe traseu. Erau cazuri in care daca nu lansai pana pe partea cealalta a canalului si nu lasai naluca sa se scufunde incet, paralele cu un oarecare prag, nu aveai decat atacuri razlete. In schimb, daca lansai unde trebuie si faceai ce trebuie cred ca la fiecare 2, maxim 3 lansari aveai atac.
La fel Zoran, cred ca in ultima vreme cei mai mult avati i-a prins pe intuneric … dar il las pe el sa spuna pentru ca eu pe apele lui am avut doar cateva atacuri pescuind cu nalucile mele de incredere ne-reusind sa fac mai mult de 5-6 lanseuri consecutive cu nalucile pe care mi le recomandau ei (lipsa increderii

)
le : am prins si cu Thrill-ul pe noapte, dar a fost net inferior altor naluci. Si ca o completare … mult mai bine au functionat nalucile de culori aprinse.