Anul trecut am intrebat la capitania braila de actele astea ...omul mi.a explicat ca la un frate adica fara rele intentii...in RO se inmatriculeaza greu motoare sh..acte legale de provenienta nu hartie de mana din talcioc..certificat pentru noxe...in cazul in care este adus de afara trebuie o hartie de la consulat sau ceva de genul asta ...mult mai usor este daca motorul este cumparat din magazin. Eu nu as cumpara motoare sh neinmatriculate dar care au puterea peste baremul de inmatriculare.
Colegu daca ai o informatie buna poti sa o zici dar daca nu numai duce lumea in eroare cu hartii de consulat si certificate de noxe.La un motor care este inmatriculat pentru prima data in tara iti trebuie un act de provenienta care poate fi o factura,un contract de vanzare cumparare (care are in spate o factura de provenienta) si un certificat de conformitate care atesta ca motorul este conform CE.Vanzarea -cumpararea trebuie facuta la notar sau daca este facuta de mana trebuie legalizata.Daca motorul este inmatriculat in tara sau afara nu iti mai trebuie certificat de conformitate pentru ca se considera conform CE dar iti contract de vanzare cumparare,copie dupa carnetul barcii.In cazul barcilor este mai complicat un pic,daca barca este noua iti trebuie factura de provennta si certificat de conformitate in care sunt trecute specificatiile producatorului(lungime,latime,nr locuri,greutate,etc.),daca barca este immatriculata in tara atunci se faca vanzare -cumpararea cu fostul proprietar la notar dupa ce in prealabil acesta a scos certificat fiscal,daca barca este adusa de afara si este inmatriculata iti trebuie copie dupa carnetul barcii si dovada de radiere +vanzare cumparare care va fi tradusa si legalizata in tara.Problema cea mai mare apare de la situatia in care in anumite state barcile nu se inmatriculeaza si astia de la noi cer radiere la ceva ce nu este inmatriculat.
Darius tu ai factura si certificat de inmatriculare pt motor si sunt suficiente dar daca nu ai actele bune pentru barca este logic ca nu o sa iti inmatriculeze nici barca nici motorul.Solutii se gasesc intodeauna.