Iulian, nu ma jignesti, de ce m-ai jigni? Dar nu inteleg de ce exagerezi cu exemplele...!? :
In afara de asta poti veni oricind la mine, sau in alta tara din EU sa pescuiesti, dar si aici trebuie respectate delimitarile si restrictiile, indiferent de ce organizatie sunt date.
La mine de ex 0,5 km deasupra si 0,5 km sub ecluza nu am voie sa pescuiesc, nici sa intru in zona aceea, nici de pe apa si nici de pe mal. Dar daca merg cu tupeu acolo sa pescuiesc, nu vin cei de la ecluze sa ma traga de urechi, ci dau un telefon politiei fluviale. Ei ma vor amenda si imi vor retine permisul de navigare
Un alt exemplu... exista un port micut unde se incarca si se transporta nisip cu slepurile. Aici e voie sa se pescuiasca doar pe malul opus portului, iar intrarea in port este interzisa ambarcatiunilor de agrement. Daca intru sa pescuiesc din barca, nu cei de la capetenia portului vin sa ma amendeze, ci dau tel la Pol fluviala si aceasta isi face treaba.
Si inca un exemplu: pe toata zona mea de pescuit, si anume vreo 20 km, nu am voie sa pescuiesc din barca. Am voie insa sa navighez. Eh, am scris la pol fluviala de ce este interzisa una, dar cealalta e admisa, si mi-au spus clar ca din cauza pericolului ridicat de accidentare in conditiile cind un pescar nu este atent la fluxul de navigatie, ci se indeletniceste cu ... pescuitul. Deci degeaba imi da voie asociatia sa pescuiesc, daca politia spune nu, e prea periculos si nu vrem riscuri in zona. 30 km mai jos de mine, configuratia Rinului este altfel, aici s-a decis ca este voie din barca, pericolul de accidentare nefiind asa de mare.
Dar poate ai dreptate, nu are rost sa continuam aceasta discutie, ptr ca avem viziuni diferite a ceea ce inseamna sa respecti restrictiile impuse, indiferent de cine administreaza zona mult ravnita.