Lanseta are 320gr cantarita de mine 308,iar mulineta 379 la care mai adaugi si greuta tea firului,asta inseamna ca la lanseta am nevoie de o mulineta de 600 gr.?
Normal nu, la mulineta respectiva ai nevoie de o lanseta de 200-230 gr.

Pt un combo light.
Eu am o lanseta de 2,4 m (actiune 170 gr) ce are greutate proprie 250 gr. Aceasta se echilibreaza perfect cu o mulineta de 620 gr (cu fir cu tot). Voi incerca sa pun o mulineta de 400 gr si iti spun cum sta in mana...
Sa nu intelegi gresit, nu am spus ca la o lanseta de 320 gr tra sa-i pui o mulineta de 600 gr doar ptr echilibru! Nu, am spus doar ca cu asa o mulineta se achilibreaza bine ansamblul. Solutia lui kingofbeasts este f buna, mai ales daca ai deja cumparate accesoriile. Dar, am spus ca, cu o lanseta heavy, care oricum bate la 300 gr, as imperechea o mulineta pe masura, solida, marimea 6000-8000 care sa poata lansa si recupera fara probleme si naluci grele, de 80-100 gr, pe o durata lunga.
De ex, la jerk de stiuca unde se lanseaza si naluci grele si se zmuceste mai tot timpul de lanseta, facind socuri in mulinbeta, nu cunosc sa existe mulineta care sa reziste acestui stil. De aceea s-a trecut la multiplicatoare. La spinning la somn, daca folosesti mult naluci mari si grele, ai nevoie de o lanseta si o mulineta solida, puternica. Degeaba echilibrezi lanseta cu greutati in capat, mulineta de 3500 tot se va duce de ripa daca o soliciti in permanenta cu naluci grele!
Daca dai numai cu voblerase mai usoare dupa somn, pina in 30 gr, atunci nu ai nevoie de o lanseta heavy, solida si grea, poti folosi o lanseta de in jur de 200-220 gr greutate proprie: WFT Charisma Power 2,40m 30-120g => 200 gr
Personal am o lanseta de 2,1 m, de 3 oz (cca 85 gr) dintr-o bucata, greutate proprie 210 gr, ce se fol la pescuit de ton, cu mare putere in cotor. Mulineta de 600 gr nu echilibreaza lanseta deloc. In cazul asta, voi pune una de 400 gr ptr a o putea folosi la spin cu naluci mai light, iar cealalta de 2,4 m cu act. de 6 oz (cca 170 gr), greutate proprie 250 gr, o pot pescui cu naluci grele.