Sie sind nicht angemeldet.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit
  • »kingofbeasts« ist der Autor dieses Themas

Registrierungsdatum: 17. April 2012

• Nachricht senden

1

Mittwoch, 25. Juni 2014, 18:15

Recomandare gazda Delta Dunarii

Vreau sa merg cateva zile in Delta Dunarii impreuna cu familia undeva la inceput de septembrie. Misiunea nu e pescuitul ci cunoasterea Deltei si a traditiilor locale motiv pentru care nu vreau pensiune ci gazda . Ceea ce caut e o casa taraneasca simpla, cu acoperis de stuf si conditiile de locuit care or fi ele (daca se poate un dus e bine daca nu nici spalatu' la lighean n-a omorat pe nimeni :zambet: ) numa' sa fie cat de cat curat si fara goange si sa poata adaposti 4 persoane (la nevoie ma descurc si cu un cort in curte). Ar fi bine daca gazda ar avea lotca si chef de vaslit sa ne plimbe pe canale ori , daca nu , macar sa stie pe cineva care sa o poata face (nu ca eu nu m-as descurca cu vasla dar mi-e sa nu iernez p-acolo dupa aceea :zambet: ). O alta conditie pentru gazda ar fi sa cunoasca bine bucataria locala si sa ne ofere macar o masa calda pe zi :bucuros:
As vrea de preferinta o zona mai retrasa si nu foarte populata unde sa putem savura intr-adevar ceea ce are Delta de oferit, fie in zona Sfantu Gheorghe, fie pe bratul Chilia pe undeva.
Stiu ca sunt pe aici colegi care bat Delta des si o cunosc cat de cat bine asa ca le :prieteni: anticipat pentru orice pont . Eu n-am mai fost de cativa ani in delta si cand mergeam, mergeam cu cortul .

2

Mittwoch, 25. Juni 2014, 20:11

eee, hai ca tare as vrea sa vad si eu daca se mai gaseste in delta asa ceva.
sunt curios si daca primesti ceva pe MP-uri poate postezi ceva si aici

Florin_31

Schüler

Registrierungsdatum: 17. Januar 2013

• Nachricht senden

3

Mittwoch, 25. Juni 2014, 21:20

Ceau
Iti recomad gazda la care am fost de vreo 5 ori pana acum si sunt foarte multumit . Problema este ca sunt la Mila 23 si nu stiu daca iti convine .Ne putem auzi cu Mp sau la telefon daca doresti :bravo:

4

Mittwoch, 25. Juni 2014, 21:47

o gazda buna in sulina...pe partea cealalta cu localitatea...adica spre chilia , are si barci dar cu motor..daca vrei vasle ...nu stiu...in rest iti cam indeplineste conditiile ...probabil fara stuf pe casa...s-au mai invelit si ei....nr de telefon pe privat

• Nachricht senden

5

Donnerstag, 26. Juni 2014, 01:07

multumesc pentru raspunsuri :noroc: desi nu-s chiar in sate uitate de lume cum as vrea, ofertele nu suna rau .
Daca mai sunt si alti colegi care au cunostinte in Delta topicul ramane inca deschis din punctul meu de vedere . Ideea in excursia asta e, dupa cum am spus, sa cunostem viata din delta la ea acasa si nu doar ceea ce se vede pe sticla.Stiu ca pentru unii poate parea ciudata fuga asta de confort si civilizatie insa, eu am crescut cu povestile despre cazarea la oamenii din delta si ospitalitatea lor traditionala. Din pacate lipovenii pe la care mai trageau cei din familia mea pe vremuri sunt de cam multisor parte din nisipul Deltei .
O farama din salbaticia Deltei am gustat in cei cativa ani in care am campat pe acolo (pe vremea cand era permis) insa , pentru frumusetile Deltei n-am avut ochi atunci fiind cu tinta pusa pe marea captura. Vreau sa recuperez oarecum in excursia asta ceea ce am pierdut pe cand era mult mai mult de vazut .
In plus m-as bucura sa stiu ca sederea mea acolo pentru cateva zile va putea fi o mica contributie si la painea de pe masa unor oameni altfel marginalizati si exploatati de lupii flamanzi care-si impart afacerile pe acolo .
datele de contact bineinteles ca le vom discuta pe privat :bravo:

evergreen

Erleuchteter

Registrierungsdatum: 24. Februar 2012

• Nachricht senden

6

Donnerstag, 26. Juni 2014, 02:06

Daca te intereseaza zona Gorgova, in afara de barci cu vasle, vei avea 3 mese calde pe zi, ce mancare face tanti Maria :buaaaah: , acum vreo 3 ani era 170 lei de persoana pe zi, cazare, 3 mese calde super gustoase si nea Fane cu barca toata ziua dupa "fundul" musafirului(cred ca au ramas la fel preturile, nu sunt sigur, insa un barcagiu iti ia dus-intors in jur de 200 lei, chiar peste 200, doar pana la locul de pescuit si apoi sa te aduca inapoi), separat doar combustibilul, insa nu stiu cu programarile cum sta, numai din om in om si se cam fac rezervarile cu un an inainte, ce se mai prinde, prin renuntari de moment!
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

cristiGalati

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 7. Januar 2014

Beruf: Inginer

• Nachricht senden

7

Donnerstag, 26. Juni 2014, 10:04

Salut
ce vrei tu gasesti la tanti Jeni
o babuta la vreo 65 ani care gateste genial
am stat o saptamana la ea si am mainact: ardei umpluti, sarmalute, snitzele, piftelute, etc, etc, etc. cireasa de pe tort fiind STORCEAGUL - un fel de ciorba de burta facuta din peste in care se pune usturoi si din care am maincat cantitati industriale! :buaaaah: . Imi ploua in gura!
te asigur ca nu vei regreta!
are si barca si un baiat care sa va plimbe!

mihaigost

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 31. Juli 2012

Beruf: inginer electrician

• Nachricht senden

8

Donnerstag, 26. Juni 2014, 20:01

Cortu si cat mai departe de lumea "civilizata"

• Nachricht senden

9

Donnerstag, 26. Juni 2014, 21:29

Asa obisnuiesc sa fac cand merg la pescuit :ochi: dar acum scopul e altul , pescuitul va fi doar asa "de gust" :nunteleg:

@Cristi, pe unde in Delta e situata tanti Jeni? pentru ca descrierea o face foarte atractiva :zambet:

10

Donnerstag, 26. Juni 2014, 22:24

pai si unde pui cortul in Delta?!! ca tare as mai vreao o escapada din asta.
ultima de acest gen am avuto in 2008 cu doi prieteni si am campat in cateva locuri, mai precis pe Stipoc si Eracle dar din cate stiu nu se mai poate campa in Delta, deci.........unde?!!

Adrian Sb

Schüler

Registrierungsdatum: 25. Februar 2012

Beruf: Ing

• Nachricht senden

11

Donnerstag, 26. Juni 2014, 22:54

Mai e si varianta de a bantui prin Delta cu o salupa mai mare (sau un vapor mai mic :). ).
De vreo cinci ani, petrecem o saptamana la bordul salupei Camymar. Are in cala 6 locuri de cazare, si un wc cu dus. ( cam greu pentru supraponderali) anul trecut taxa a fost de 500 lei/zi + 25 lei sa tracteze o barca.
O data la 2 zile oprim printr-o localitate sa ne delectam cu bucataria pensiunilor. Si acum tanjesc dupa placinta cu dovleac si zahar caramelizat pe crusta superioara....
-----------------------------------------
Nu sta degeaba, ca degeaba stai.

informer

Administrator

Registrierungsdatum: 25. April 2012

Beruf: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Nachricht senden

12

Donnerstag, 26. Juni 2014, 23:07

Mai e si varianta de a bantui prin Delta cu o salupa mai mare (sau un vapor mai mic . ).
De vreo cinci ani, petrecem o saptamana la bordul salupei Camymar.

Confirm... am petrecut vacante similare pe Lolita si... nu mai stiu cum ii zicea la celalalt vaporas... niste ruginituri din tabla de fier dar foarte OK, puteai sa le "infigi" cu botu` in mal oriunde nu era chiar stanca :). Pacat ca drumu` de la TM la Tulcea ii comparabil cu inotu` de la Tulcea la Sulina....
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

• Nachricht senden

13

Donnerstag, 26. Juni 2014, 23:09

500 lei iclusiv combustibilul sau ala e separat? si inca ceva as avea acces la Camymar sau tre sa-mi caut eu vaporasul meu :gandesc: ?

evergreen

Erleuchteter

Registrierungsdatum: 24. Februar 2012

• Nachricht senden

14

Donnerstag, 26. Juni 2014, 23:49

Mai e si varianta de a bantui prin Delta cu o salupa mai mare (sau un vapor mai mic . ).
De vreo cinci ani, petrecem o saptamana la bordul salupei Camymar.

Confirm... am petrecut vacante similare pe Lolita si... nu mai stiu cum ii zicea la celalalt vaporas... niste ruginituri din tabla de fier dar foarte OK, puteai sa le "infigi" cu botu` in mal oriunde nu era chiar stanca :). Pacat ca drumu` de la TM la Tulcea ii comparabil cu inotu` de la Tulcea la Sulina....

Singura problema la care ma pot gandi este cum se doarme noaptea, daca zici ca erau din fier, nu se incing zdravan la soare, ziua? Nu v-ati "copt" ca vinetele pe tabla?
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

informer

Administrator

Registrierungsdatum: 25. April 2012

Beruf: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Nachricht senden

15

Freitag, 27. Juni 2014, 07:53

Singura problema la care ma pot gandi este cum se doarme noaptea, daca zici ca erau din fier, nu se incing zdravan la soare, ziua? Nu v-ati "copt" ca vinetele pe tabla?

Cabina de pe vaporase era destul de stramta asa ca am preferat sa dormim pe mal in majoritatea noptilor.
Cum spuneam, daca ne placea un loc si nu era interzisa acostarea, ii ziceam capitanului iar el se urca cu prova pe mal si ramaneam acolo pana a 2-a zi. :)
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

Adrian Sb

Schüler

Registrierungsdatum: 25. Februar 2012

Beruf: Ing

• Nachricht senden

16

Sonntag, 29. Juni 2014, 22:03

500 lei iclusiv combustibilul sau ala e separat? si inca ceva as avea acces la Camymar sau tre sa-mi caut eu vaporasul meu :gandesc: ?

Inclusiv motorina.
Referitor la caldura, noi am fost intre septembrie si noiembrie, nu am prins nopti calduroase. Salupa parca e imbracata partial in fibra de sticla, iar interiorul e placat cu lemn. Nu ai deloc impresia de fier incins.
Camymar provine tot dintr-o veche salupa, care a fost modernizata si lungita. In cala e o singura camera, cum cobori, in stanga si dreapta sunt cate doua paturi suprapuse, iar in fata un prici cat tine botul salupei. In fata pot dormi lejer doi adulti sau maxim doi adulti si un copil.
Partea proasta e ca , capitanul, un pensionar simpatic, nu e pescar, si nu te duce la locuri " magice" , dar mai stie ceva gropane, intersectii de canale, etc.
Avantajul salupei e pescajul mic, 0,8m, asfel ca am trecut prin canale cu apa de 1m.
King, daca doresti cauta pe net Salupa Camymar, o sa le gasesti pagina de net. Cu planificare din timp, nu e o problema.
Desi in ultimi ani, in afara de incinte, nu ne laudam cu capturi, nu ne vine sa renuntam la farmecul unei saptamani petrecute cu grupul de prieteni, pe salupa.
-----------------------------------------
Nu sta degeaba, ca degeaba stai.