Prin partile noastre am avut parte de citeva zile de primvara la final de decembrie.14 grade in termometre ziua e un motiv arhisuficient sa iesim la o stiuca pe balastiera de la Lipova..Cele 14 grade au fost ele nu zic,insa pe la amiaza.Asa ca la ora 9 dimineata ghici cine dirdaia copios in briza dealurilor Lipovei,fara manusi si sapca cu urechi??
Am avut cu mine doua lansete,una de casting pentru jiguri grele si glidere de mari dimensiuni,si una medium ,pina in 18 grame de spinning pentru pescuit cu gume sau woblere mai mici.Dupa o ora de pescuit pe malul cu apa adinca,in plin vinticel de dimineata, m-am trezit ca nu-mi mai simt degetele la maini si am nasul rosu precum betivanii.Ne-am retras strategic pe malul opus vintului si am cautat stiuca cu gume pe praguri si buze de gropi.Amicii mei au prins inca de la primele ore.Cert este ca stiucile dadeau marait ,scurt,apropae ca salaii.Asta pe gume lestate mai usor,lasate sa planeze mai mult.Daca schimbai insa pe 10-12 grame si lasai sa cada violent pe substrat ,atacurile deveneau 'ciocane..'Din salaii introdusi la inceputul anului...nici urma,parca au intrat in pamint.
Pe la amiaza insa ,soarele sa scuturat de o picla usoara de nori si in scurt timp,am renuntat pina si la geaca,iar pescuitul a devenit o placere..In cautare de combinatii am ajuns la formula jig de 10 grame cu un hokkie-koockie de 4 inchi,firetiger.La prima lansare,un tac scurt si firul a plecat in lateral vreo cativa cm..Intep,si ma pomnesc in dril cu maria sa ,stiucana..Dupa vreo3 plecariin forta pe frina,reusesc sa o scot cu mina goala.

Pina spre seara ,am mai avut parte de vreo citeva rateuri.Asta pina cind am observat in larg,cum un oblete o taie de parca o vazut o fantoma de-a lor..de-a pestilor.Am schimbat repede pe woblere.Au raspuns la huskyjerk de 13cm si la un rapala shadrap de 9 cm,culoare sfc.

Cu siguranta o sa revin la Lipova,incinta asta promite partide frumoase..