Sie sind nicht angemeldet.

Scule și accesorii de pescuit - unul din cele mai mari Shop-uri din Germania! Gutt-Blei (plumbi pentru pescuit) Pescuit la somn pe Ebro - Spania, Po - Italia ... Clonc-uri "perfecte" Hand-Made in Germany (Tilo Andreas)
Sonare, fire textile, mulinete somn... Shop cu accesorii de spinning Excursii pescuit la somn Shop cu accesorii de pescuit

Lieber Besucher, herzlich willkommen bei: Forum Pescuit la Somn. Falls dies Ihr erster Besuch auf dieser Seite ist, lesen Sie sich bitte die Hilfe durch. Dort wird Ihnen die Bedienung dieser Seite näher erläutert. Darüber hinaus sollten Sie sich registrieren, um alle Funktionen dieser Seite nutzen zu können. Benutzen Sie das Registrierungsformular, um sich zu registrieren oder informieren Sie sich ausführlich über den Registrierungsvorgang. Falls Sie sich bereits zu einem früheren Zeitpunkt registriert haben, können Sie sich hier anmelden.

Feri

Fortgeschrittener

• »Feri« ist der Autor dieses Themas

Registrierungsdatum: 4. März 2013

Beruf: administrator

• Nachricht senden

1

Donnerstag, 23. Mai 2013, 21:03

Amr 14

Au mai ramas 14 zile din prohibitia in habitatele naturale din Romania. V-ati facut ultimile pregatiri pentru a incepe noul sezon de pescuit ? Am deschis acest topic pentru a discuta putin pe aceasta tema. Personal mi se pare ca timpul trece foarte incet, totusi mai sunt exact 2 saptamani pana in data de 6 iunie, care este ultima zi oficiala a prohibitiei 2013. Dar mi se pare ca tot acest timp parca ar zbura cand ma gandesc ca ar fi bine sa incep pregatirile pentru ce voi trai dupa 7 iunie. Completari prin efectivele de accesorii, artificiale, momeli vii, etc. Momeli vii....am adunat din gradina rame de ploaie vre-o 4 galeti de 15 kg, mari, sanatoase....probabil si din cauza unor delicatese servite lor cum ar fi zatul de la cafea.
:noroc:

attila

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 24. Februar 2012

• Nachricht senden

2

Donnerstag, 23. Mai 2013, 21:28

Pentru unii a trecut deja prohibitia. Pe apele de frontiera deja e permis pescuitul...
Voi ma urati ca sunt altfel, eu va compatimesc ca sunteti toti la fel.

adrian nazarcu

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 24. Juni 2012

Beruf: economist

• Nachricht senden

3

Donnerstag, 23. Mai 2013, 21:31

salut,
asa este dar la Dunare s-a terminat asa ca dragi colegi care aveti posibilitatea sa iesiti dati " BARCILE LA DUNARE"
eu nu mai am rabdare pina sambata :pescuit:
fir intins tuturor

Feri

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

4

Donnerstag, 23. Mai 2013, 21:34

Pentru unii a trecut deja prohibitia. Pe apele de frontiera deja e permis pescuitul...

Te invidiez.
Cum este apa în acea zonă de frontieră ?

attila

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 24. Februar 2012

• Nachricht senden

5

Donnerstag, 23. Mai 2013, 21:40

Si eu "fierb in suc propriu", dar pana maine mai rezist....
Feri...apa e dunarea....si cu asta am cam zis tot :)
Voi ma urati ca sunt altfel, eu va compatimesc ca sunteti toti la fel.

Feri

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

6

Donnerstag, 23. Mai 2013, 21:52

Attila poate ne ţii la curent cu ce este şi ce vei captura pe Dunăre.
Fir întins !

mihaigost

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 31. Juli 2012

Beruf: inginer electrician

• Nachricht senden

7

Dienstag, 25. Juni 2013, 19:08

Apropo. Te rog sa-mi spui cum pastrezi ramele, mai ales asa o cantitate mare mai mult timp.
Eu nu prea reusesc.
PS.
Si eu sunt tot clujean la origine.
Asta ca asa intre ardeleni.
Cu stima:
mg

Feri

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

8

Dienstag, 25. Juni 2013, 19:54

Salutare,
Ca sa nu fiu ulterior acuzat de plagiat, i-ti spun ca gasesti metode de pastrare a ramelor la capitolul Momeli, subcapitolul : Ramele si modalitati de pastrare.
Si acum ca intre ardeleni i-ti raspund la intrebare cu cea mai mare placere.
Le tin in galeti de lavabil cu capacele gaurite pentru aerisire, spalate foarte bine in prealabil. Pe fundul galetii pun doua straturi de carton ondulat umezit doar, nu imbibat, cu apa. Peste cartoane urmeaza un strat de pamant de gradina umed doar, namolul dupa o ploaie zdravana nu e OK. Atentie sporita la aspectul acesta ! Peste stratul de pamant asez zat de la cafea racit, peste care asez ramele. Dupa asta urmeaza iar un strat de pamant, zat, rame. Umplu galeata cam cu 2-3 degete sub gura ei pentru ca ramele sa aiba aer suficient, asez capacul, dupa care cobor galeata in pivnita, la intuneric si racoare. Cam asta ar fi marea taina, cam la 1 luna schimb pamantul si mai completez cu zat. Sunt ca in momentul capturii lor, pline de viata. Mai am 3 galeti de rame capturate in a doua jumatate a lunii mai, mari, vioaie, in stare super. :ciao:

Ionut

Anfänger

Registrierungsdatum: 27. Mai 2012

Beruf: inginer

• Nachricht senden

9

Dienstag, 25. Juni 2013, 20:32

Feri! Ai vrut sa scrii 7 iulie?Până atunci ştiu că numai Prutul rămâne închis :pescuit:

Eugen

Profi

Registrierungsdatum: 4. März 2012

• Nachricht senden

10

Dienstag, 25. Juni 2013, 20:38

Feri, ramele, in special cele negre, nu trebuiesc tinute cu capac. Daca folosesti rame rosii (ordinare de pamant) poti pune in gura galetii o bucata de ciorap de dama care asigura o aerisire mult mai buna raportat cu un capac cu cateva gaurele si nici nu evadeaza momeala. Cartonul ondulat umezit in prealabil il poti inlocui cu cateva maini de iarba verde rupta la primele ore ale diminetii cand este acoperita cu roua.

Feri

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

11

Dienstag, 25. Juni 2013, 20:45

Feri! Ai vrut sa scrii 7 iulie?Până atunci ştiu că numai Prutul rămâne închis :pescuit:

ART. 1
(1) Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 8 aprilie-6 iunie inclusiv...... citat din Ordinul 400 din 15 martie 2013.
Ionut, cand am facut AMR-ul, am facut referire la sfarsitul prohibitiei pe alte ape naturale decat cele de froniera, Prut, si Delta Dunarii. Legat de prohibitia pe Prut, ai dreptate. Eu pescuiesc pe Mures. :ciao:

Ionut

Anfänger

Registrierungsdatum: 27. Mai 2012

Beruf: inginer

• Nachricht senden

12

Dienstag, 25. Juni 2013, 20:50

ART. 1
(1) Se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada [size=14]8 aprilie-6 iunie [/size]inclusiv...... citat din Ordinul 400 din 15 martie 2013.[/quote]

Feri

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

13

Dienstag, 25. Juni 2013, 20:58

Feri, ramele, in special cele negre, nu trebuiesc tinute cu capac. Daca folosesti rame rosii (ordinare de pamant) poti pune in gura galetii o bucata de ciorap de dama care asigura o aerisire mult mai buna raportat cu un capac cu cateva gaurele si nici nu evadeaza momeala. Cartonul ondulat umezit in prealabil il poti inlocui cu cateva maini de iarba verde rupta la primele ore ale diminetii cand este acoperita cu roua.

Eugen, ramele capturate de mine sunt cele de gradina sau de ploaie, sau cum s-o fi numind ele. Eu le-am cules in gradina dupa instalarea intunericului dupa udatul rasadurilor, sau ploi in prealabil. marea lor majoritate sunt lungi, unele au cam 20-25 cm, pot dovedi cu poze la caz. Apropos de capace, am facut gauri pe toata suprafata capacului, am avut o atentie deosebita la acest aspect. Legat de ciorapul de dama ai perfecta dreptate, is curios de parerea neveste-mii cand voi solicita ajutorul ei in problema asta. Iar legat de iarba verde pe fundul galetii stiu ca nu strica, chiar m-ai pus pe ganduri. Maine vreau sa l-e schimb pamantul, stau mai mult de o luna, si voi pune 2 cu iaba verde, de curios care traiesc mai mult. Asta daca nu voi iesi la somn cu ele. :noroc:

Eugen

Profi

Registrierungsdatum: 4. März 2012

• Nachricht senden

14

Dienstag, 25. Juni 2013, 21:18

Eugen, ramele capturate de mine sunt cele de gradina sau de ploaie, sau cum s-o fi numind ele. Eu le-am cules in gradina dupa instalarea intunericului dupa udatul rasadurilor, sau ploi in prealabil. marea lor majoritate sunt lungi, unele au cam 20-25 cm, pot dovedi cu poze la caz. Apropos de capace, am facut gauri pe toata suprafata capacului, am avut o atentie deosebita la acest aspect. Legat de ciorapul de dama ai perfecta dreptate, is curios de parerea neveste-mii cand voi solicita ajutorul ei in problema asta. Iar legat de iarba verde pe fundul galetii stiu ca nu strica, chiar m-ai pus pe ganduri. Maine vreau sa l-e schimb pamantul, stau mai mult de o luna, si voi pune 2 cu iaba verde, de curios care traiesc mai mult. Asta daca nu voi iesi la somn cu ele. :noroc:

Nevestele foastre "farama" cel putino pereche de dresuri pe zi. Nu-i o problema sa astepti sa iti vina sotia de la scarbici si sa o "pandesti" cand isi arinca ciorapii la gunoi... :zambet:
Pe langa iarba verde poti pune coji de castraveti ori de cartofi. Toate astea pe suprafata. Cand se ofilesc rau le inlocuiesti. Poti pune si felii din rosii, chiar si dintre cele lovite care nu mai sunt bune pentru consul. Zatul de cafea este bun doar ca are umiditate mare. ma indoiesc de faptul ca ar contine si oarece chestii nutritive pentru rame. Pentru ele umiditatea si racoarea sunt punctele forte.

Feri

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

15

Dienstag, 25. Juni 2013, 22:00

Eugen, m-ai dat gata cu pânditul nevestei la coşul de gunoi. :rizi:
Acum legat de hrănitul râmelor cu coji de castraveţi, cartofi şi roşii, oare va fi pe placul somnilor ? Lăsând gluma de o parte te întreb de eficienta acestor coji. În fundul grădinii într-un colţişor delimitat adun în mod regulat resturi menajere vegetale printre care multe coji mai sus amintite. De-a lungul anilor de câte ori căutam râme acolo, nu am găsit una, fie vreme ploioasă sau uscată, fie zi sau noapte. Să fie cojile valabile doar în cazul râmelor aflate în captivitate, în lipsă de altă hrană pentru ele ? :gandesc:
:noroc:

informer

Administrator

Registrierungsdatum: 25. April 2012

Beruf: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat

• Nachricht senden

16

Dienstag, 25. Juni 2013, 22:06

Acum legat de hrănitul râmelor cu coji de castraveţi, cartofi şi roşii, oare va fi pe placul somnilor ? Lăsând gluma de o parte te întreb de eficienta acestor coji. În fundul grădinii într-un colţişor delimitat adun în mod regulat resturi menajere vegetale printre care multe coji mai sus amintite. De-a lungul anilor de câte ori căutam râme acolo, nu am găsit una, fie vreme ploioasă sau uscată, fie zi sau noapte. Să fie cojile valabile doar în cazul râmelor aflate în captivitate, în lipsă de altă hrană pentru ele ?
Feri, ca sa-ti zic parerea mea oarecumva in gluma, ai vazut tu rama cu dinti? :)
Personal nu cred ca rama poate "musca" dintr-o coaja de orice ar fi, este capabila doar sa ingurgiteze substante relativ moi, aflate in descompunere (de exemplu).
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

Zoran

ADMINISTRATOR

Registrierungsdatum: 9. Januar 2012

• Nachricht senden

17

Mittwoch, 26. Juni 2013, 04:38

Ramele mari de ploaie isi iau hrana din pamantul inghitit si filtrat. Acestea vin pastrate doar cu pamant, care se schimba, se improspateaza regulat.

Ramele rosii de gunoi se hranesc cu compost, produs organic in descompunere (coji cartofi, resturi vegetale...ATENTIE, nu produse cu proteine: carne, branzeturi, oua)

Ramele verzi-serpesti: habar n-am :gandesc:
Pescuiește legal, și NU bracona!
C&R, un alt mod de a "savura" peștele...

www.pescuit-la-somn.com

Feri

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

18

Freitag, 16. August 2013, 11:01

Salutare tuturor,
Cu o singură ieşire la apă de la finele prohibitiei din enşpe cauze şi după 3 zile de stat în pat cu temperaturi de 39-40 grade C, mi-am adus aminte de ramele mele de ploaie adunate pe la finele lunii mai ac. Verific termometrul din pivniţă, nu-mi vine să cred : 18,5 grade. O adevărată tragedie mă gândeam eu cu oarecare amărăciune şi deschid capacele găleţilor cu râme şi vezi miracol : trăiesc, sunt vioaie, pline de viaţă ca la data capturarii lor. Ţin neapărat să subliniez faptul că pământul nu s-a schimbat niciodată, pe fundul găleţilor este carton ondulat umed, pământul este din rasadurile de unde provin ramele, le-am mai adăugat zaţ de la cafea, nu le-am pus coji sau felii de niciun fel, doar pământ. Pământul în găleţi a rămas umed toată perioada, pe trei din ele sunt capace gaurite, pe una ciorap de dame, cu toate că pivniţa e uscată. :noroc:

Registrierungsdatum: 27. Februar 2013

• Nachricht senden

19

Freitag, 16. August 2013, 14:50

Feri,ramele le tin cum spui tu ,diferenta ca in loc de carton ondulat eu pun o carpa cat mai groasa si umezita bine asezata pe fundul galetii,astfel ramele stau ok. :ochi:

Feri

Fortgeschrittener

• Nachricht senden

20

Freitag, 16. August 2013, 20:05

Valentin, e perfect şi cu cârpă umezită, eu am avut arunci cartoane la îndemână. :noroc: