Lieber Besucher, herzlich willkommen bei: Forum Pescuit la Somn. Falls dies Ihr erster Besuch auf dieser Seite ist, lesen Sie sich bitte die Hilfe durch. Dort wird Ihnen die Bedienung dieser Seite näher erläutert. Darüber hinaus sollten Sie sich registrieren, um alle Funktionen dieser Seite nutzen zu können. Benutzen Sie das Registrierungsformular, um sich zu registrieren oder informieren Sie sich ausführlich über den Registrierungsvorgang. Falls Sie sich bereits zu einem früheren Zeitpunkt registriert haben, können Sie sich hier anmelden.
Benutzerinformationen überspringen
Registrierungsdatum: 25. April 2012
Beruf: fizician - programator - electronist - "manager" - wtf, complicat
) imi permit sa imi spun parerile si preferintele personale, care sub nici o forma nu sunt de luat ca reguli.
, dar parca cu lansetele scurte ma impac mai bine in barca si cu cele lungi, mai bine de pe mal.
))
Sunt relativ scumpe aceste lansete . Mai ales ca ,in general ,sunt si usoare...Normal ca americanii si japonezii fac legea ,dar sunt si exceptii minunate care confirma!
Mai ales ca nu o sa pescuiti tot timpul cu firul perfect intins ca la reactive ...Firmele de mulinete se (cam) cunosc , japonezii ducand ca de obicei greul .
Uite insa un lucru cu care nu pot fi de acord : numai textil! Eu consider ca sunt momente cand mono te "scoate" la greu ! Atat pe balta cat si pe rau ! Un exemplu pot fi lacurile putin adanci ,cu substrat acopreit de vegetatie sau chiar mal si unde trebuie folosit gramaj mic gen 2-5 g. Un mono de calitate este imbatabil! Normal ca pe o lanseta rapida .Mono iti permite sa "tarai" jigul intr-un mod atractiv pentru dintos in comparatie cu textilul . Deci :75-80% textil si restul mono.Parerea mea
... Shimano Yasei, sau Daiwa Infinity (numai ca exemple) pot sa faca o treaba buna si costa numai la jumatate.
Cu marimea mulinetelor sint intrutotul de acord, bete , am si unul de 3 m, cu care dau de pe mal , actiune pina in 30 de gr
Hmmm, oare 100 grame e prea mult la jigging?
)
Cunoaste cineva aceasta lanseta? Este in jur de 70 de euro de gasit... oare o fi ceva de capu' ei?![]()
Shimano Yasei Red Shad Jigging
... intr-adevar are dezavantajul unui maner putin cam lung care s-ar putea sa te deranjeze in timp ce joci cauciucul pe fund dar pana la urma te obisnuiesti. ...Inainte de a o cumpara ti-as recomanda sa incerci sa iesi la pescuit de cateva ori ca sa iti dai seama de ce greutate de jiguri ai nevoie si dupa aia iti cumperi o lanseta. Adica in cazul in care vei pescuit cu jiguri de 10-15 grame in mod constant atunci chiar nu vad rostul unei lansete ce arunca pana in 80-100 de grame ... iti iei ceva mai light si cu siguranta te vei simti mai bine pescuind cu ea.
In cazul in care ai nevoie de jiguri de 40-50 de grame incearca sa folosesti intai lanseta pe care o ai acasa de la X-Zoga si vezi daca nu e OK aia pentru jiguri grele... intr-adevar are dezavantajul unui maner putin cam lung care s-ar putea sa te deranjeze in timp ce joci cauciucul pe fund dar pana la urma te obisnuiesti.
… are importanta si cat e de puternica lanseta. cu ce pescuiesc eu limita de jos la care mai simti ceva e undeva la vreo 5 grame unde ma chinui deja sa imi dau seama ce se intampla. ma indoiesc ca pe o lanseta ce zvarle pana in 100 de grame vei simti ceva cu un jig de 8-10 grame.Benutzerinformationen überspringen
Sincer, inclin sa nu-ti dau dreptate la faza asta...Nu cred ca are vreo importanta prea mare daca este de 28 - 40 - 60 - 80 sau 100 de grame lanseta, daca e construita pt jigg atunci simti fiecare pietricica sau muscatura cu ea.
.
. 
Benutzerinformationen überspringen
. Sa simti ce consistenta are fundu`, ce fel de sedimente sunt p-acolo, cand lovesti o crenguta sau cand ai agatat o frunzulita minuscula etc. astea-s mai "de finete". Este cineva p-aci, nu dau nume
, care stia si ce specie de pasnic lovea din greseala cu jigu`, numa` din simtit in lanseta...
.